Bilskrot Västerås

Du bokar - vi hämtar och skrotar

Skrota bilen

Fördelar med att skrota din bil hos oss

Som bilägare har du ett ansvar för att din bil tas om hand när den inte längre är körbar. Så länge bilen blir stående klassas den som miljöfarligt avfall, som du måste ta hand om på samma sätt som du måste göra med kemikalier eller andra miljöfarliga produkter som inte får slängas i de vanliga soporna.

Du har då två val: antingen kan du ta bilen till ett mottagningsställe för uttjänta bilar, eller så kan du låta en auktoriserad bilskrot ta hand om den. Fördelen med att låta oss skrota bilen är att det enda du behöver göra är att kontakta oss så hämtar vi bilen hos dig, i stället för att du ska behöva frakta bilen till ett mottagningsställe.

Som auktoriserad bilskrot har vi ett ansvar för att se till att din bil återvinns på ett säkert och miljövänligt sätt, och vi har lång vana av just detta. Kontakta oss idag så hämtar vi din bil hos dig i Västerås!

Så här hjälper vid dig - steg för steg

Att skrota din bil hos oss är enkelt. Så här går det till:

 • Ställ av bilen
  Innan vi kan ta hand om din bil för skrotning måste du ställa av den. Det görs enklast på Transportstyrelsens hemsida där det finns en e-tjänst för avställning av bil.

 • Kontakta oss
  Du kan ringa, maila eller fylla i vårt kontaktformulär här på sidan. Där berättar vi vad du har för bil och var du vill att vi ska hämta den. Därefter kontaktar vi dig och tillsammans kommer vi överens om en tid för upphämtning av bilen.

 • Vi hämtar din bil
  Vi hämtar upp din bil hos dig i Västerås, på en tid och plats som passar dig. Därefter bogserar vi bilen till vår skrot. Upphämtningen är kostnadsfri, men för bilar som är tillverkade före 1988, och för bilar som saknar många delar, så tillkommer en avgift för skrotningen.

 • Vi avregistrerar och skrotar din bil
  Vi avregistrerar din bil så att den är helt färdig för skrotning. Du behöver bara lämna bilens registreringsbevis i bilen så sköter vi avregistreringen åt dig. Därefter plockar vi isär bilen och tar hand om de delar som kan återvinnas, samt tar hand om alla farliga vätskor och andra delar och se till att de tas om hand på ett bra sätt. Slutligen fragmenteras bilen till små bitar och sortera utifrån material. Det är alltid vårt mål att så mycket som möjligt av bilen ska återvinnas, och vi kan för det mesta återvinna minst 85% av bilen.

krockad bil som ska skrotas i västerås

 

Skrota bilen miljövänligt